Stoelmassage, net even toegankelijker

Massage biedt, wetenschappelijk bewezen, verlichting van stress en chronische pijn. Het is dan ook niet gek dat massages wereldwijd worden ingezet als aanvullende behandeling voor een breed scala aan gezondheidsgerelateerde problemen. Met een meer toegankelijke massagemethode, kunnen er nog veel meer mensen baat bij hebben. Gelukkig is er voor mensen die een massage willen maar geen bezoek aan de massagepraktijk in Almere kunnen brengen, de stoelmassage beschikbaar.

Stoelmassage is een toegankelijk alternatief voor een traditionele tafelmassage omdat je kleding aan kan blijven en het meestal een massage van kortere duur is. Ontdek hier wat een stoelmassage is, waar het op zich op focust, en wat de voordelen van een stoelmassage zijn.

Stoelmassage

Wat is een stoelmassage?

Niet te verwarren met massagestoelen (die trillende gevaartes waarin je bijvoorbeeld op het vliegveld kunt zitten), is stoelmassage een handmatige methode waarbij gebruik wordt gemaakt van een speciaal ontworpen massagestoel. In deze stoel leun je ontspannen naar voren terwijl je hoofd op een hoofdsteun rust. Onze stoelen hebben verstelbare armleuningen voor een betere houding van het bovenlichaam en ze zijn volledig in hoogte en comfort verstelbaar. Zodra je ontspannen in de unieke stoel zit, zal ik beginnen met het toepassen van verschillende massagetechnieken op verschillende gebieden om spanning en ongemak aan te pakken. Dit zijn doorgaans korte massages, variërend in tijd van ongeveer 15 minuten (op bijvoorbeeld festivals) tot 20 minuten (bijvoorbeeld op kantoor).

Hoe werkt een stoelmassage, op welke gebieden richt het zich?

Het antwoord op deze vraag is uiteraard afhankelijk van jouw probleemgebieden en eventuele fysieke beperkingen. De lichaamsdelen die door dagelijkse activiteit vermoeid raken, staan ​​echter centraal bij een stoelmassage. Activiteiten zoals langdurig typen, langdurig staan en langdurig ononderbroken zitten kunnen nadelige effecten hebben op het menselijk lichaam. Ongunstige fysieke effecten zoals spierspanning, weefselbinding en spierknopen kunnen leiden tot hoofdpijn en gewrichtsongemakken. Als deze issues onbehandeld blijven, kan het gevolgen op lange termijn hebben.

De volgende delen van het lichaam, worden tijdens een stoelmassage specifiek aangepakt vanwege de hoge impact.

Nekpijn

Hoofdmassage

Dagelijkse activiteiten zoals intensief naar je computerscherm staren of het gebruik van je telefoon, kunnen factoren zijn die bijdragen aan spanningshoofdpijn en stress of ongemak in het schedelgebied. Tijdens stoelmassage worden delen van het hoofd zorgvuldig gemasseerd om de pijn te verlichten.

Handmassage

Typen, sms’en, schrijven en constant telefoongebruik kunnen spanning en pijn in de handen veroorzaken. De gezondheid van de gewrichten, spieren en weefsels in de vingers en handen is van vitaal belang voor je fijne motoriek. Je handen belast je vrijwel de hele dag door, deze extra aandacht geven is dus geen overbodige luxe.

Arm- en schoudermassage

Bij de meeste beroepen moet je regelmatig typen of andere herhalende handelingen verrichten. Dit soort activiteiten kan ongemak in de schouders en armen veroorzaken waardoor je beweging kan worden beperkt. Consistent, continu reiken kan na verloop van tijd ook een ernstig effect hebben op de armen en schouders. Massage die zich op de armen en schouders richt, kan echt helpen de functie van het bovenlichaam te verbeteren.

Rugmassage

In een slechte houding zitten en onvoldoende voetondersteuning zijn doorgaans de meest voorkomende boosdoeners voor spanning en pijn in de rug. Rugklachten kunnen leiden tot ernstig beperkte mobiliteit als het niet wordt aangepakt. Vaak buigen en verkeerd tillen verhogen het risico en de intensiteit van dit soort klachten. De rug wordt tijdens de massage daarom vaak met extra zorg behandeld.

Wat zijn de voordelen van een stoelmassage?

 • Stressvermindering
 • Verbeterde bloedsomloop
 • Verhoogt de fysieke flexibiliteit
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Pijnverlichting

Waar worden stoelmassages zoal gegeven?

Stoelmassages kunnen overal worden uitgevoerd waar de stoel past, dit zijn de meest voorkomende plekken:

 • Kantoren
 • Winkelcentra
 • Festivals
 • Conferentiecentra
 • Kuuroorden
 • Scholen
 • Kapsalons
Stoelmassage quote
Massagestoel

Stoelmassages zijn fiscaal aftrekbaar

Als bedrijf wil je natuurlijk optimaal presteren en dat kan alleen als iedereen fit en gezond is. Stoelmassages dragen hieraan bij en zijn ook nog eens fiscaal interessant! De omzetbelasting (BTW) over de stoelmassages is voor werkgevers aftrekbaar als voorbelasting. (bron: Ministerie van Financiën)

Bovendien is een stoelmassage onder de volgende voorwaarden een vrije verstrekking:

 • Werkgever heeft een arboplan.
 • De stoelmassage maakt deel uit van dat arboplan.
 • De stoelmassage vindt tijdens werktijd plaats.
 • De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privé besparing voor de werknemer.

(bron: Belastingdienst)

Maak gerust een vrijblijvend een kennismakingsafspraak. Hier kan ik uitleggen wat Touch of Zen kan betekenen voor jou of jouw bedrijf. Daar zit ook al groot voordeel aan dat ik je een kennismakingsmassage zal geven.

De kosten voor bedrijven, exclusief BTW zijn € 45,- per uur + € 0,25 per kilometer.

Ik beveel een rustige, schone ruimte aan. In overleg bepalen we de frequentie en de hoeveelheid mensen per dag.

Wat kost een stoelmassage?

De vermelde prijzen zijn inclusief BTW. Bij massages op locatie, kunnen er reiskosten bijkomen.

Maak direct een afspraak!

Bij de eerste behandeling doe ik een intake om jou zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Deze tijd gaat niet van je massagetijd af.

Neem contact op

Heb je vragen of, nog beter, wil je een afspraak maken om een fijne massage te ontvangen? Neem gerust contact met mij op. Mijn massageruimte is beschikbaar op maandag 08:00-17:00, dinsdag 08:00-17:00, woensdag 08:00-19:00, donderdag 08:00-19:00, vrijdag 08:00-19:00 en zaterdag 08:00-16:00 uur.

Adres

Randstad 22 133
1316 BW Almere

Telefoonnummer

06 147 413 68

E-mail